Bromfiets

Wegens omstandigheden geven wij tijdelijk geen Bromfiets rijlessen, sorry voor het ongemak!!!

Je kunt al een theorie-examen doen zodra je 15,5 jaar bent. Met praktijklessen voor het bromfietsrijbewijs mag je pas starten als je 16 jaar bent en in het bezit bent van het theoriecertificaat. Je praktijk examen kun je al aanvragen voordat je 16 bent.
Zodra je geslaagd bent voor de Theorie, mag je met je rijlessen beginnen. We reserveren in overleg een praktijk datum. 2 weken voor je Praktijk datum worden 5 lessen van het basispakket gereden. De lessen worden dan verdeeld in 2 lessen van 2 uur en een les van 1 uur voor je examen.

 

Het Theorie-examen

Het bromfiets theorie-examen bestaat uit 50 vragen waarvan je er 44 goed moet hebben. Dit examen wordt afgenomen in Maastricht.
Haal zo snel mogelijk je theorie certificaat, deze is aan te vragen bij mijn.cbr.nl

 

Het Praktijk-examen

Het praktijkexamen duurt totaal 45 minuten, waarvan minimaal 30 minuten rijtijd. Tijdens het onderdeel verkeersdeelneming wordt ook beoordeeld of de kandidaat het voertuig voldoende beheerst. Het praktijkexamen mag niet plaatsvinden op een snorfiets, maar na een geslaagd praktijkexamen mag je daar natuurlijk wel op rijden.
Er bestaat geen apart bromfiets examen voor schakel of automaat.|

 

Beginnersrijbewijs

Zware overtredingen op de bromfiets tellen ook mee voor het beginnersrijbewijs.

 

Vrijstelling

Als je al een geldig Nederlands autorijbewijs (categorie B) of motorrijbewijs (categorie A) hebt, hoef je geen apart rijbewijs AM te hebben. Je moet dat auto- of motorrijbewijs wel bij je hebben als je met een bromfiets, snorfiets of brommobiel rijdt.
Als het rijbewijs A of B om medische redenen niet langer geldig is bestaat de mogelijkheid om in het bezit te blijven of te komen van een rijbewijs AM. Hiermee kan men een brommobiel (blijven) besturen. Informatie hierover geeft de afdeling Burgerzaken van de gemeente. 

 

Prijzen

Losse Lessen à 60 min

€  39,-

Boekje en usb    

€  50,-

Theorie-Examen

€  35,-

Praktijk Examen

€ 145,-

 

Bromfiets Pakket

   

• Gratis Boekje en USB in Bruikleen

 

• 5 lessen à 60 minuten

 

• 1 x Praktijk Examen

 

                              € 325,-